Dit zijn de grootste oorzaken van een scheiding

Total
0
Shares

Het aantal scheidingen is in de laatste jaren flink gestegen. Ieder jaar eindigen zo’n 33.000 huwelijken in een echtscheiding. Maar hoe komt het dat zoveel mensen een scheiding aanvragen? Ieder huwelijk en iedere scheiding is natuurlijk anders, maar er zijn wel een paar veel voorkomende redenen te benoemen waaronder een gebrek aan communicatie of scheiden met een koophuis. Hier vind je de grootste oorzaken die leiden tot een scheiding. 

Slechte communicatie

Om een huwelijk goed te laten werken is inzet van beide partijen een van de belangrijkste dingen om aan te denken. Toch begint die inzet na een tijd in veel huwelijken toch wel te dalen, in sommige huwelijken sneller dan een ander. Zeker wanneer je een druk leven hebt door werk en een gezin wordt het ook moeilijker om goed met elkaar te blijven communiceren en doen partners dat dan ook steeds minder. Door een gebrek aan communicatie kunnen er vaker ruzies ontstaan. Uiteindelijk kan dit ervoor zorgen dat je als partners uit elkaar groeit waardoor mensen toch een scheiding aanvragen. Een gebrek aan communicatie zou zelfs tot ontrouw kunnen leiden. Natuurlijk is er geen excuus voor vreemdgaan maar het zou kunnen dat een van de partners ontevreden raakt met de huidige situatie van het huwelijk of zich niet gehoord voelt. Dit leidt er helaas vaker naar toe dat de partner vreemdgaat. Voor veel mensen is zoiets niet goed te maken en is een scheiding aanvragen toch de volgende stap. Ondanks het feit dat scheiden met een koophuis lastig kan zijn, is het gebruikelijk dat de persoon die ontrouw heeft gepleegd vertrekt.

Financiële redenen 

Vaak spelen zorgen over geld een grote rol in de conflicten tussen de partners, hierin kan een scheidings mediator scheiding. De ene partner kan bijvoorbeeld heel anders omgaan met geld dan de ander of je kunt er niet samen uitkomt hoeveel geld je kan besteden en waaraan. Er kunnen vaak ruzies ontstaan waarin financiële redenen centraal staan. Wanneer de partners het gevoel krijgen dat de ruzies niet kunnen worden opgelost, volgt er toch een scheiding. Toch is het niet altijd een optie om na de scheiding in een ander huis te kunnen wonen. De financiële situatie van het echtpaar zou er ook voor kunnen zorgen dat de partners na de scheiding allebei in hetzelfde huis blijven wonen. Scheiden met een koophuis is vaak een stuk lastiger en twee aparte woningen zijn een stuk duurder. Om dit te kunnen doen moeten de partners natuurlijk wel goed of in ieder geval redelijk met elkaar om kunnen gaan om de situatie thuis veilig te houden.

Total
0
Shares

Een echte heer verrassen doe je zo…

Hoewel de initiële doelgroep van ons blog ‘de moderne heer’ is, wijzen de web statistieken uit dat onze…

You May Also Like