Goedkoop verbouwen doe je zo (5 tips)

Goedkoop verbouwen
Total
0
Shares

Verbouwen is leuk, maar ook kostbaar. Dat hoeft niet erg te zijn als je een woning scherp hebt kunnen aankopen, maar met de huidige woningprijzen is dat ook niet meer het geval. En dan hebben we het nog niet eens over de stijgende energie- en voedselprijzen. Veel Nederlanders vragen zich dan ook af: hoe kun je goedkoop verbouwen? Het is misschien lastig, maar niet onmogelijk. Daarom hebben we een aantal goedkope verbouw tips voor je op een rijtje gezet.

1. Doe zoveel mogelijk zelf

Dit is de eerste en misschien ook gelijk de belangrijkste tip: doe zoveel mogelijk zelf. Arbeidsloon is één van de makkelijkste dingen om op te besparen. Zeker bij een grote verbouwing kan dit aardig in de kosten lopen. Met name specialisten kunnen een hoge uur-prijs vragen van meerdere tientjes. Leer de kneepjes van het vak op Debouwpauw.nl en pak zoveel mogelijk dingen zelf op. Goedkoop verbouwen = zelf verbouwen. Huur enkel een vakman in voor zeer gespecialiseerde klussen waarbij het waarborgen van de veiligheid ook belangrijk is.

2. Recycle materialen

Naast de kosten voor arbeid valt er ook veel te besparen op materialen. De vraagprijs voor materialen als hout en metaal zijn het afgelopen jaar gigantisch gestegen. Koop dus niet blind allemaal hout in, maar ga opzoek naar goedkope dealtjes. Het beste is om materialen te recyclen. Het zou zo maar kunnen dat je bij je verbouwing een wand gaat plaatsen, maar er ook een gaat slopen. Als je dit netjes doet kun je plaatmateriaal en stenen vaak prima hergebruiken. Dat scheelt weer!

3. Maak een begroting

Begin niet zonder financieel plan, maar maak een begroting. Het is uiteraard onmogelijk om elke euro van tevoren te voorspellen. Een globale inschatting voorkomt echter dat je roekeloos doekoe gaat splashen op dingen die niet nodig zijn. Stel je hebt tweeduizend euro begroot voor de badkamer, dan is de kans klein dat je impulsief een gouden kraan aanschaft. Je weet immers dat je dan over je budget gaat.

4. Goedkoop inrichten kun je leren

Als je huis verbouwd is, moet het nog worden aangekleed. We zijn geneigd om naar een grote woonwinkel te rennen en duren design meubelen aan te schaffen. Leuk als je het geld hebt, maar allesbehalve goedkoop. Koop daarom niet zonder na te denken dure dingen, maar maak eerst een plan. Lees een blog als Interieurleven.nl en creëer een moodboard voor jouw woning. Als je weet wat je wil, zul je ontdekken dat dit lang niet altijd duur hoeft te zijn. Misschien vind je op Marktplaats of in de plaatselijke kringloop wel een bijzettafeltje dat net zo mooi is als die uit de nieuwe collectie van de woonboulevard.

5. Doe ook het specialistische werk zelf

Tot slot gaan we nog even door op het eerste punt. Naast sloop- en timmerwerk kun je ook goedkoop verbouwen door het specialistische werk zelf te doen. Hiervoor moet je alleen wel over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. Verdiep je in elektra op een elektronica blog, en vraag aan een bevriende stukadoor of je eens een dagje mag meelopen. Zo zul je de juiste handelingen leren die nodig zijn om dit werk zelf uit te voeren. Hoe minder je afhankelijk bent van anderen, hoe goedkoper je verbouwing zal zijn! Zorg hierbij wel dat je veilig te werk gaat. De verbouwing mag uiteraard niet ten koste gaan van jouw gezondheid. Laat bij twijfel altijd een specialist langskomen voor een check.

Total
0
Shares

Nette Italiaanse overhemden in de aanbieding

Hou jij er van een netjes op je werk te verschijnen, of heb je binnenkort een feestje waarvoor…